Cochet Antic

despre "frumusete la batranete si viata fara de moarte"

„Petits trésors”

IMPORTANT! – Pagina „Petits trésors” este destinata pieselor deosebite care pot face obiectul achizitiilor in vederea tezaurizarii sau cu potential speculativ imediat.

  • Ofertele sunt afisate retroactiv (ordine cronologica inversa – cele mia recente la inceput) pe loturi numerotate si atate sub forma unei liste care se va actualiza ori de cate ori va fi adaugat un obiect.
  • Originea si autenticitatea acestora este garantata, cumparatorii interesati putand solicita oricand expertiza pieselor pe care doresc sa le achizitioneze.
  • La sfarsitul fiecarui lot veti gasi un formular de contact electronic pentru a comunica cu noi in cazul in care doriti sa negociati o achizitie, aveti intrebari, sugestii sau sesizari/reclamatii. In acelasi scop puteti folosi oricand adresa de email si datele de contact afisate pe site.

Preturile afisate sunt fixe si anuntate in euro.  Pentru a intelege pe deplin modul de functionare va rugam vizitati pagina „Coltul Colectionarului”

________________________

Lot  „Petits trésors” – Nr.2 – 14 Ianuarie 2014

________________________

1) „Fata la ferma” – ulei pe panza (56 cm x 47 cm) urma de semnatura estompata  indescifrabila plasata jos quasi-central.  Lucrare din scoala vest-europeana (posibil olandeza, flamanda) din secolul al XIX-lea sau mai devreme.

Provenienta: Colectie privata – fa o oferta sau contacteaza posesorul

Pret informativ: 16000 RON (pret fix, comision 9% inclus)

__________________________

2) Scena de gen „Lectia de dans” – semnatura incompleta, estompata si indescifrabila in coltul din stanga jos, ulei pe panza (20 cm x25 cm), scoala franceza secolul al XVIII-lea. Lucrarea a fost restaurata la noi. (Vezi lucrarea in starea ei initiala)

Provenienta: Anticariat unu

Pret: 4000 RON (nu se percepe comision)

Scena gen

Scena de gen „Lectia de dans”

_________________________

Lot  „Petits trésors” – Nr. 1 – 11 Decembrie 2013

_________________________

01) Buffet Napoleon III stil Boule –  piesa remarcabila din secolul 19 marchetata in alama, baga, cu placa de granit negru (originala) deasupra in stare buna. Marchetajul este deteriorat iar articolul este in curs de restaurare.

Buffet Napoleon III stil Boulle

Buffet Napoleon III stil Boulle

Disponibil la sfarsitul lunii ianuarie. Pret informativ 5900 euro cand va fi complet refacut.

_______________________

02) Artachino  – artistul nu mai are nevoie de recomandari . Unul dintre cei mai „aeristi” pictori romani contemporan si amic cu Stefan Luchian, veritabil „pleinair-ist” a lucrat la Fontainebleu si Barbizon. Pentru cei care nu-l cunosc puteti gasi o scurta nota biografica rapid accesibila pe wikipedia –  Constantin Artachino

C. Artachino - Strada cu plop - small

C. Artachino – Strada cu plop si trecatori

Tablou pictura ulei pe carton de Constantin Artachino (semnat ocru in dreapta jos) – dimenisuni 36 x27 cm, in stare buna, necuratat, necesita autentificare. Pret informativ 1500 euro sub rezerva atribuirii in urma expertizei.

_________________________

c) Vas cu flori de toamna – atribuit Ecaterinei Cristescu Delighioz  (1901-1973) pictorita romanca care apare si in index-urile internationale (Artprice 58 de lucrari repertoriate), destul de vanduta in strainatate (UK)  – mai mult pentru calitatea lucrarilor sale decat pentru semnatura.

Relativ putin cunoscuta la noi, lucrarile artistei se disting cel putin prin doua caracteristici; indrazneala folosirii culorilor si un rosu specific pe care-l puteti intalni in mai toate lucrarile sale.

VANDUT

Ecaterina Cristescu Delighioz - Crizanteme in vas de portelan_WM_small

Ecaterina Cristescu Delighioz – Crizanteme in vas de portelan

In Romania  cota sa este oscilanta, dar intotdeauna peste 1000 de euro pentru lucrarile in ulei. Colectionarul uita insa uneori ca de obicei calitatea investitiei este in functie de cat a platit; cota artistului nu trebuie confundata cu preturile de vanzare pe site-urile de ocazii, care de multe ori propun lucrari cu atribuire indoielnica, mai ales atunci cand este vorba despre un artist indexat international.

Ulei pe carton, 45×65 cm, semnat dreapta jos in ocru – pret informativ 700 de euro – lucrare in curs de expertizare.  Poate mai putin pe plan financiar, Ecaterina Delighioz ramane o mica comoara din punctul de vedere al lucrarilor sale,  desi pe termen lung noi credem ca reprezinta o achizitie cu potential plusvaloric important.

Reclame

2 comentarii la “„Petits trésors”

  1. Pingback: Lot oferte pictori straini – ianuarie 2014 (PAS1) | Cochet Antic

  2. Pingback: Lot pictura chevalet, tema peisaje, Nr. 2 – martie 2014 | Cochet Antic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: