Cochet Antic

despre "frumusete la batranete si viata fara de moarte"

Reguli de functionare si tranzactionare

Un tablou care poate introduce perfect continutul acestei pagini, bine inteles la modul satiric, asa cum numai arta o poate face ; o lucrare celebra de un artist cel putin „misterios” ,  pentru cei mai multi poate chiar un perfect necunoscut :

the-art-dealer-h-jahn
The Art Dealer – de H. Jahn (1884)

Considerente generale – Specialistii de la Cochet Antic prin activitatea lor zilnica au sansa sa intalneasca colectionari, comercianti sau pasionati de arta si antichitati. Nu de putine ori unii dintre ei sunt dispusi sa valorifice sau sa schimbe obiecte, in timp ce altii pot fi in cautarea diverselor piese pentru colectiile personale sau care i-ar putea interesa pentru obiectul activitatii sau pasiunii lor.

Fara pretentia de a ne substitui site-urilor specializate de anunturi sau de licitatii, ne-am gandit ca ar putea in folosul partenerilor si amicilor nostri sa creem o „pseudoretea” Cochet Antic, mai mult o vitrina cu ocazii  in care acestia sa-si poata expune obiectele de patrimoniu sau colectie pe care doresc sa le valorifice/comercializeze fara a se expune riscului publicarii anunturilor pe site-urile specializate care desi beneficiaza de un trafic infinit mai mare si implicit un potential comercial pe masura, prezinta dezavantajul banalizarii ofertelor respective si a deprecierii obiectelor care pot ramane nevandute.

Cum functioneaza – Identitatea celor care doresc sa propuna obiecte in reteaua noastra va fi difuzata sau nu, in functie de preferintele acestora.

In cazul in care posesorii doresc sa ramana anonimi, amicii interesati sa achizitioneze vor trebui sa compleze formularul electronic in care sa transmita intentia de a cumpara piesele prezentate. Daca cumparatorii vor dori sa negocieze pretul de achizitie, odata cu transmiterea intentiei  de achizitionare vor trebui sa faca  o oferta, care, va fi la randul sau transmisa posesorului. Raspunsul acestuia va fi redirectionat catre potentialul cumparator al obiectului respectiv, modul de plata precum si termenele si conditiile de livrare urmand sa fie stabilite ulterior, dupa ce decizia tranzactiei intre cele doua parti va fi fost luata reciproc, definitiv si in deplina cunostiinta de cauza – provenienta obiectului, povestea sa, starea sa generala, etc.  In toate cazurile „Cochet Antic” nu va prelua propuneri decat dela colaboratorii, comerciantii si colectionarii din anturajul partenerilor sai apropiati.

Specialistii nostri se angajeaza sa va puna la dispozitie toata expertiza lor pentru a asigura derularea unor tranzactii reciproc avantajoase („winer-winer”) printr-o expertiza generala si cat mai fiabila a lucrarilor  in limita posibilitatilor si a competentelor – (garantarea tranzactiilor, autentificare si estimarea valorii artistice si comerciale a obiectelor/pieselor pe baza reperelor de care dispunem si in spiritul cotatiilor de tip „fair-market price”).

Servicii si onorarii – Pentru publicarea si efectuarea tranzactiei prin intermediul nostru, „Cochet Antic” va percepe un comision fix de 9% din pretul intial afisat, indiferent de rezultatul negocierilor dintre comparator si posesor. Acest comision poate  creste la 12% in cazul solicitarii serviciilor specializate de evaluare – vechime, probe chimice, evaluarea artistica sau comerciala a pieselor. Pentru tranzactiile care vor depasi suma de 5001 de euro, comisionul de intermediere va fi de numai 6%.

Pentru achizitiile care depasesc valoarea comerciala de 250 de euro, Cochet Antic isi poate asuma sarcina transportului si livrarii gratuite a pieselor in perimetrul municipiului Bucuresti. In toate cazurile comisionul sau costurile de transport vor reveni vanzatorului.

Mod de utilizare  – Fiecare oferta noua introdusa va aparea ca postare de articol nou pe blogul „Cochet Antic”, iar pentru a consulta toate piesele disponibile este destul sa plasati cursorul pe rubrica „coltul colectionarului” din meniu  si sa alegeti pentru a da „clic” categoriile de obiecte care va intereseaza.

Observatie – Va reamintim ca menirea blogului nostru nu este aceea de a intermedia tranzactii cu obiecte de arta si antichitati, ci de a pune bazele unui viitor site de tip magazin informativ despre restaurarea obiectelor de arta si despre anumite categorii din aceste articole care consituie un volum important pe piata comertului cu antichitati, dar care, din motive diverse – valoare comerciala relativ mica, dificultatea de a li se atribui o provenienta, de a fi evaluate pertinent si rezonabil, etc.  – sunt ignorate de casele mari de licitatii.

Pagina colectionarului este o functionalitate propusa adiacent, utila in masura in care ii putem ajuta de partenerii nostri sa incheie tranzactii interesante, sigure si in conditii cat mai discrete, fara a incuraja caracterul speculativ al acestui gen de comert, aspect important in activitatea colectionarului activ si mai ales fara a compromite caracterul de noutate, prospetime a ofertarii pieselor care, difuzate fiind pe canale cu expunere mare, pot duce la deprecierea acestor obiecte pe piata adeseori extrem de speculativa si aleatorie  a comertului cu antichitati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: