Cochet Antic

despre "frumusete la batranete si viata fara de moarte"

About

Femeie _fazeCochet Antic sau „Despre frumusete la batranete si viata fara de moarte”

Este singura publicatie de tip blog in limba romana care isi propune sa abordeze tematica (re)descoperirii, restaurarii si conservarii antichitatilor pentru a le oferi o noua viata, iar cititorilor si colectionarilor  posibilitatea de a-si bonifica obiectele si colectiile pe care le detin.

… Incercam sa va aducem in universul de viata franturi minuscule de istorie, crampeie de senzatii din memoria timpurilor trecute  sau pentru cei mai patimasi dintre colectionari, experienta unor incursiuni in ambianta vremurilor de odinioara si povestea acestor obiecte.

Dincolo de emotia pasiunii, dintr-o perspectiva pur pragmatica, antichitatile au fost dintotdeauna o oportunitate  pentru mici investitii in valori refugiu, la adapost de capriciile economiei diverselor vremuri. Aceste obiecte-martor nu vor dezamagi nicicand pe cei care au avut inspiratia de a le colectiona, pastra, conserva/restaura si de ce nu chiar utiliza.

De altfel dezvoltarea unei adevarate mici industrii de replici a diverselor obiecte din vechime – mobilier, corpuri de iluminat, art de la table, etc. – vin sa confirme functia lor estetica care le-au facut sa fie apreciate de-a lungul timpului de generatii si generatii de utilizatori sau colectionari.  De aceea blogul nostru va oferi vizibilitate si mesterilor artizani care prin priceperea si maiestria lor ajuta la fabricarea acestor frumuseti la timpul prezent, pentru ca ele sa nu dispara definitiv din cultura noastra materiala, cu speranta ca altfel vom aduce un sprijin cat de mic si la perpetuarea acestor mestesuguri.

Fie ca este vorba despre lucrari de arta sau obiecte cu reala utilitate practica, ele ne vin din vremuri in care granita dintre estetica pura, mestesug si functionalitate era extrem de fina, uneori inexistanta, evocand gustul pentru arta si frumos, educatia si rafinamentul celor care ne-au precedat.

Un obiect vechi bine ales, reprezinta adeseori un cadou unic care poate deschide usile cele mai bine pazite si secrete ale sufletului celor care il primesc, de multe ori surclasand in gust si originalite absolut orice concurenta. Cand nu stiti ce sa oferiti celor dragi, colegilor, partenerilor (etc.) un cadou, ganditi-va si la aceasta optiune care va surpinde placut pana si pe cei mai blazati dintre „sarbatoriti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: