Cochet Antic

despre "frumusete la batranete si viata fara de moarte"

Grimberg debuteaza spectaculos

Grimberg_Cat_JPG_2

Rezultatul primei licitații a CASEI GRIMBERG absolut surprinzator – rata de adjudecare de 41,5% (pentru o sumă totală de 348.750 euro)

Organizată  de GRIMBERG pe 10 decembrie, prima licitatie a noului jucator pe piata de arta Stefan Grimberg – nou dar nu neofit, domnia sa fiind probabil printre primii care au organizat licitatii de arta in Romania post decembrista – doboara anticiparilor scepticilor afisand cifre spectaculoase. Cel putin asa reiese din informatiile furnizate.

Conform zvonurilor provenind din surse diferite, actiunea a inceput timid, iar spre sfarsitul „zilei” rezultatele se anuntau chiar dezamagitoare.  Se pare ca cei prezenti totusi nu au putut lasa sa le scape lucrari absolut remarcabile, iar negocierile au continuat post eveniment. Astfel cel mai scump tablou vandut a fost  “Gladiole” de Nicolae Tonitza, achiziționat pentru suma de 75.000 euro. In rest „nimic exceptional” decat aceeasi preferinta a  colectionarilor si investitorilor pentru artistii romani, printre cele mai bine vândute opere  numărandu-se greii  „clasici” in mai toate marile  colectii de arta plastica din Romania sau  „valorile refugiu” cum se mai numesc in limbaj bursier : Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Samuel Mutzner sau Camil Ressu. Conform site-ului modernism.ro domnul Grimberg se declara satisfacut de bilantul acestei prime operatiuni – “Putem spune, fără îndoială, că prima licitație organizată de GRIMBERG s-a bucurat de succes în rândul colecționarilor, investitorilor și pasionaților de frumos, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să vină ca încă o confirmare a valorii aduse de către GRIMBERG pe piața de artă din România.  O vânzare de 41,5% din totalul loturilor, la un prim eveniment, este un rezultat foarte bun. În plus, dat fiind faptul ca încă mai există negocieri pentru achiziționarea unor lucrări prezentate în cadrul  licitației, ne așteptăm ca această cifră să mai crească.” Licitatia “Întâlnire cu capodopere – Tablourile bune nu sunt niciodată scumpe… (Zambaccian)”  organizata de Casa de Licitatie si Galeria de Arta GRIMBERG la sala ARCUB a inclus 142 de lucrari de pictura si sculptura din arta plastica romaneasca. Conform articolului de pe acelasi site ” Lucrarile care s-au vândut cu cele mai mari prețuri, atât în cadrul licitației cât și în negocierile finalizate post-eveniment au fost

  1. Nicolae Tonitza –„Gladiole” – 75.000 Euro
  2. Camil Ressu –„Peisaj cu șir de copaci” – 40.000 Euro
  3. Theodor Pallady –„Dalii și caiet oranj”– 40.000 Euro
  4. Samuel Mutzner –„Femeie în grădină” – 20.000 Euro
  5. Gheorghe Petrașcu –„Stânci la mare” – 20.000 Euro,

Notă: sume la care s-a adăugat taxa de licitație.” – incheiem citatul Daca domnul Grimberg este multumjit, noua ni se pare un  rezultat impresionant pentru evenimentul de lansare al noii case de licitatii care a avut grija sa propune lucrari de o valoare exceptionala, dar la cote  aproape exclusiviste. Avand in vedere  conjunctura socio-economica, vanzarile inregistrate demonstreaza inca o data ca arta scapa regulilor care guverneaza restul mecanismelor economice si financiare, lucrarile artistilor plastici consacrati ramanand una dintre putinele categorii de valori (asazise refugiu ) care au ramas fiabile pentru investitiile pe termen lung. Preturile de achizitie anuntate fixeaza un nivel nou (in crestere spectaculoasa) al cotelor pentru lucrarile artistilor citati, aspect deloc neglijabil in aceste vremuri de incertitudine economica; nu putem decat sa le uram succes in continuare!

– O-O Flo –

Reclame

2 comentarii la “Grimberg debuteaza spectaculos

  1. amiralu
    Decembrie 17, 2013

    Felicitari realizatorilor COCHET ANTIC pentru acest articol. Salutam aceasta initiativa de a prezenta astfel de evenimente legate de piata romaneasca de arta. Tot inainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Decembrie 17, 2013 de în jurnal şi etichetată , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: